Наприкінці майстер-класу відбулася спільна дегустація вишуканої страви – в прекрасній атмосфері, з розмовами та обміном враженнями.
«Я подумала, якщо на майстер-клас прийдуть люди, які хочуть дізнатися щось нове і розширити кордони своїх кулінарних знань, то треба запропонувати їм цікаву і нескладну страву. Італійське різотто – саме те, що треба. Учасники та учасниці майстер-класу зможуть легко повторити її вдома і здивувати дітей, онуків і друзів, – розповідає Тетяна Літвінова. – Коли я міркувала над тим, яку страву обрати для майстер-класу, то подумала: а що було би цікавим для моєї мами, яка чудово готує. Так виникла ідея з різотто».
Ця страва, пояснює телеведуча, ідеальна для тих, хто вміє і любить готувати, але хоче відкрити для себе нові смаки, хоче поекспериментувати та здивувати рідних і друзів. Різотто має безліч варіацій, зокрема, сезонний варіант із гарбузом. Опанувавши основний рецепт, далі можна експериментувати на свій смак і настрій. А експерименти в кулінарії, як і загалом у житті, – запорука цікавих результатів й нових досвідів.
Майстер-клас відбувся в межах благодійного освітнього проекту «Протон-Марафон: втілюй мрії у 60+!», ініційованого Університетом третього віку «Протон» за підтримки Благодійного фонду «Let’s help». Марафон триває з 1 по 13 жовтня і охоплює Київ, Одесу, Львів, Харків і Дніпро.
Тетяна Літвінова розповідає, що з радістю підтримала ініціативу, бо їй цікаво працювати з людьми, відкритими до всього нового у будь-якому віці.
«Допитливість й інтерес до життя – це велика перевага. Коли люди залишаються молодими у своїх бажаннях, зокрема у бажанні дізнаватися і пробувати щось нове, вони не старіють. Життя одне – давайте проживемо його яскраво!», – говорить кулінарна експертка. І пропонує згадати, як поводяться маленькі діти – вони пробують різні речі, бо просто не знають, що вони чогось не можуть.
«Чим старше ми стаємо, тим менше в нас цієї гнучкості мислення. А гнучкість – це ознака молодості. Коли ми гнучкі й відкриті до всього, що нас оточує, – без засудження, без стереотипних рамок – тоді ми готові дізнаватися щось нове, навчатися чомусь новому, чого ми ще не знаємо, – пояснює Тетяна Літвінова.
Кулінарний майстер-клас пройшов у приміщенні ресторану «Цитадель» 5*, що в готелі Citadel Inn, який підтримав благодійний освітній проект.
«Коли ми дізналися про освітній Марафон для людей елегантного віку, зокрема про цей кулінарний майстер-клас, то одразу запропонували провести його у приміщенні нашого ресторану. Тому що залучення людей поважного віку до активного дозвілля, до нових освітніх практик, до наповненого й цікавого життя – це про суспільство, в якому кожен почувається комфортно, відчуває себе важливим і помітним, і знає – перед ним чимало можливостей у будь-якому віці. Це те, до чого ми прагнемо» – говорить Крістіна Казарян, спеціаліст з маркетингових комунікацій CITАDEL.
Цим кулінарним майстер-класом Університет третього віку «Протон» анонсує початок роботи свого регіонального представництва у Львові. Щоб стати студентом чи студенткою «Протона» у цьому місті, вам потрібно мати пенсійне посвідчення. Щоб дізнатися усі деталі, телефонуйте до регіонального менеджера у місті Львів Павла Коваля за номером (098) 116-00-90. Для того, щоб стати студентом чи студенткою «Протона», потрібні лише дві речі – пенсійне посвідчення і велике бажання здобувати нові знання і досвіди.
Нагадаємо, що мета проекту «Протон-Марафон: втілюй мрії у 60+!» – надихнутилюдей похилого віку жити насиченим і цікавим життям, втілювати мрії і здобувати нові знання. А також – розповісти більше про можливості, які пропонує пенсіонерам Університет третього віку «Протон», який з 1 жовтня 2021-го починає працювати ще в чотирьох містах, окрім Києва, – Одесі, Львові, Дніпрі та Харкові.
Завершиться Протон-Марафон 13 жовтня у Києві благодійним кінопоказом у кінотеатрі «Жовтень».